Psychomotorisch therapeut

PMT

Psychomotorisch therapeut, wat doet deze eigenlijk. Dit is een geschoolde behandelaar die geregistreerd staat. Maar wat betekend psychomotorische therapie nu eigenlijk. Om te beginnen kunnen we dit afkorten tot PMT. Deze therapie is speciaal voor mensen met een psychosociale of psychische problemen. Vaak is een behandeling bij een arts of een medicijn hier niet voldoende voor en daarom zijn er speciale behandelingen om dieper in het probleem te kunnen komen. Voordat een behandeling tot stand komt is er eerst ene behandeling met de behandelaar. Hier worden de problemen besproken en een speciaal behandelplan opgemaakt. Dit behandelplan is persoonlijk en sluit aan op jouw hulpvraag.

oefeningen PMT

Onder behandeling bij een psychomotorisch therapeut

Elke behandeling wordt zowel van tevoren, maar ook na de behandeling uitvoerig besproken met de PMT’er. Elke handeling die je doet wordt besproken en hiermee word je bewuster van jouw eigen lichaamssignalen. Deze handvatten zullen ervoor zorgen dat jij bewuster in het leven staat en hierdoor ook beter in je vel komt te zitten.

psychomotorisch therapeut

Wanneer jij een persoon bent die het lastig vindt om voor jezelf op te komen en hierdoor heel erg onzeker wordt, kan deze therapie zeker helpen. Door jouw lichaam, zowel buiten, maar zeker ook van binnen leert kennen, leer je makkelijker om met bepaalde situaties om te gaan. Herken jouw lichaamssignalen en handel op het juiste moment. Leer voor jezelf op te komen en dat geeft al een heel prettig gevoel voor je zelfvertrouwen. Voor meer informatie, bekijk deze website.

Over de auteur

Gerelateerde berichten