De aanschaf van een Mercedes rolstoelbus

Wat is een rolstoelbus?

Een Mercedes rolstoelbus is een omgebouwd Mercedes bestelbusje. De bus is aangepast zodat er een of meerdere rolstoelpassagier(s) mee kunnen rijden. Voor mensen in een rolstoel wordt een simpel uitje al flink lastig doordat zij veel minder mogelijkheden hebben qua vervoer. Bij het openbaar vervoer zijn er vaak maar enkele plaatsen voor rolstoelpassagiers. In een normale personenauto moet een rolstoelgebruiker eerst uit de rolstoel gaan en moet de rolstoel apart meegenomen worden. Niet elke auto heeft genoeg ruimte om een rolstoel mee te nemen in de kofferbak. Een Mercedes rolstoelbus is een goede oplossing om toch eenvoudig weg te kunnen als een of meerdere gezinsleden in een rolstoel zitten.

Waarom een Mercedes rolstoelbus?

Misschien zou je denken dat een rolstoelbus niet samen kan gaan met een luxe vervoersmiddel. Toch kan ook een rolstoelbus erg mooi zijn. Zo is Mercedes over het algemeen een erg geliefd automerk. Onder bedrijven zijn de bestelbusmodellen Mercedes Vito en de Mercedes Sprinter erg populair. Deze bestelbussen zijn ook om te bouwen in een Mercedes rolstoelbus. De Mercedes zijn erg geliefde en ook vooral mooie keuzes. Ook kan je de rolstoelbussen vaak zo gek maken als je zelf maar wilt. Zo kun je de rolstoelbussen aanpassingen laten geven zoals een aircosysteem of een verwarming.

Hoe wordt een Mercedes rolstoelbus omgebouwd?

Een rolstoelbus krijgt aanpassingen waardoor de rolstoelpassagiers gemakkelijk mee kunnen. Zo kunnen ze de bus inkomen en verlaten door middel van een rolstoellift of oprijstuk. Of je nou een rolstoellift of oprijstuk wil is helemaal aan jou. De rolstoelbus komt meestal met een bekleding waardoor de wielen van de rolstoel nergens vast komen te zitten. Ook is er een systeem waarmee de rolstoel vastgezet kan worden. De rolstoel moet namelijk niet kunnen bewegen tijdens het rijden.

Een grijs kenteken op de rolstoelbus

Met een Mercedes rolstoelbus kom je meestal in aanmerking voor een grijs kenteken. Dit betekent niet letterlijk dat je kenteken grijs is, maar dat je minder belasting zal betalen. Je bespaart zo echt flinke bedragen op de wegenbelasting. Een bus rijden hoeft dus niet duur te zijn als je in aanmerking komt voor dit kenteken. De meeste rolstoelbussen rijden daarnaast ook op Diesel. Hierdoor ben je ook met je brandstof erg goedkoop uit. Tot slot is ook de aanschaf vaak niet enorm duur, omdat de meeste rolstoelbussen occasions zijn.

Een mooie Mercedes rolstoelbus kopen

Een Mercedes rolstoelbus koop je niet bij de Mercedesdealer, maar bij een bedrijf dat bussen ombouwt en verkoopt. Een bedrijf dat rolstoelbussen maakt en verkoopt is Wellner Mobiliteit. Dit bedrijf staat bekend om de goede service die ze verlenen aan klanten. Zo zijn ze bij Wellner Mobiliteit bereidt om met een rolstoelbus langs de klant te rijden. Zo kan de klant thuis een testritje maken. Daarnaast heeft Wellner Mobiliteit nog een aantal voordelen waardoor ze vaak een betere keuze zijn als hun concurrenten. Als jij graag een rolstoelbus wilt kan je dus het beste eens op de website van Wellner Mobiliteit rondkijken.