Wie wil er ook zelf een zwembad aanleggen?

Zwemmen

In 2015 ging het verhaal rond van een Amerikaan die zo graag een zwembad wilde aanleggen in zijn tuin, dat het hem bijna zijn huwelijk kostte. Hij besteedde namelijk te veel tijd aan het graven van de kuil, wat hij handmatig deed met een schep. Toen zijn vrouw op het punt stond hem te verlaten, besloot hij genoegen te nemen met wat hij had en vulde hij het inmiddels minizwembad met water. Dit kun jij natuurlijk beter, vooral na het lezen van onderstaande tips.

Zwembad aanleggen

Bespaar met het graven van de kuil, maar niet op het zwembad zelf

Het is natuurlijk erg kostbaar om een zwembad aan te schaffen en wij zuinige Nederlanders letten graag op de kleintjes. Zelf een zwembad aanleggen vergt echter de nodige expertise en dit is niet aan te raden. Mocht je graag willen besparen, dan kun je je het beste beperken tot het graven van de kuil en de rest door professionals laten doen.

Bodyfit

Een zwembad aanleggen met verwarming brengt meer plezier

Ondanks het feit dat een zwembad altijd plezier met zich meebrengt, is het natuurlijk minder leuk om in de kou te zwemmen. Een verwarmd bad biedt hierbij een uitkomst. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Ook kun je kiezen voor een (deels) overdekt zwembad. Voor ieder is er wat wils en het is het beste om eerst na te gaan wat in jouw situatie het voordeligst is.

Bepaal of je er een douche bij wilt hebben

Zwemmen is fijn, het chloor in het water iets minder. Het beste is dus om direct na het zwemmen onder de douche te kunnen of je af te kunnen spoelen. Bij een zwembad aan huis is het vaak een klein stukje lopen naar de douche in huis, maar mocht je tuin een groter stuk grond beslaan dan is het raadzaam om een douche bij het zwembad te plaatsen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter