Pospsych

Medische informatie online

Hoe is het om te werken binnen de GGZ?

2 min gelezen
Vacatures in de ggz

Het werken in de GGZ is een complex maar fascinerend vakgebied. In de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) werk je namelijk met kinderen, jongeren, volwassen en ouderen mensen die psychische problemen hebben. Hierbij kan je dus denken aan depressiviteit, angststoornissen, eetstoornissen, overspannenheid, verslaving en schizofrenie. Als zorgprofessional binnen de GGZ heb je uiteindelijk als doel om cliënten te behandelen of te begeleiden zodat de klachten verdwijnen, minder worden of voorkomen worden. Maar voordat je gaat zoeken naar vacatures in de GGZ moet je wel weten welke werkplek er bij jou past. 

Welke werkplek kies jij?

Voordat je gaat zoeken naar vacatures in de GGZ moet je wel eerst nagaan welke werkplek jij wilt kiezen. Want binnen de GGZ zijn er namelijk nog zat soorten functies die je kan aannemen. Bij een zorg uitzendbureau zie je een goed overzicht van de verschillende vacatures. Want in de GGZ heb je een ruime keuze uit ambulante, klinische en poliklinische werkplekken. 

In de geestelijke gezondheidszorg behoort een combinatie van werkplekken vaak tot verschillende mogelijkheden. En wist je dat voor artsen werkervaring in de psychiatrie een voorsprong kan bieden op de huisartsopleiding? Wie weet belangrijk om te weten ook voor jouw toekomst! Je werkt namelijk in een multidisciplinair team waarin een regiebehandelaar de eindverantwoordelijke is. Binnen instellingen wordt er gewerkt met diverse zorgprogramma’s zoals angst- en stemmingsstoornissen, persoonlijkheidsproblematiek, bipolaire stoornissen en eetstoornissen. 

Vacatures in de ggz

Welke werkplek kies je dan?

Zo kan ieder persoon en cliënt dus beschikken over verschillende problemen, wat uiteraard vrij normaal is. Maar om de zorg te kunnen bieden die je wilt bieden, worden deze mensen wel geplaatst op een plek waar ze het beste hun zelf kunnen zijn en waar jij dus er voor gaat zorgen dat die mensen zo min mogelijk last hebben van hun problemen. 

Je hebt dus verschillende afdelingen. Binnen de psychiatrie kun je op de volgende afdelingen aan de slag: een opnamekliniek, volwassenafdeling, ouderen afdeling, kinder- en jeugdafdeling, forensische afdeling en psychiatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis (PAAZ).